ŠTA JE HYGGE NETWORKS?

Hygge Networks [hige netvorks] je moj autorski projekat istraživanja i edukacije o sreći, odnosno životnoj radosti. Blog je deo ovog projekta.

MOŽE LI SE PREVESTI NA SRPSKI JEZIK?

Hygge [hige] u bukvalnom prevodu s danskog na srpski znači udoban, prijatan. Ipak, značenje ove reči je mnogo šire, o čemu sam pisala u tekstu Životna filozofija koja može da nam promeni život. U engleskom jeziku ova reč se odomaćila, a preko engleskog je ušla i u srpski jezik, u nešto izmenjenom obliku. Networks [netvorks] takođe nije reč koja treba i može bukvalno da se prevede kao mreže. Zbog toga smatram da je dansko-engleski naziv prikladniji.

DA LI HYGGE POSTOJI SAMO U DANSKOJ?

Hygge je odraz univerzalne potrebe čoveka da živi ispunjen i srećan život. Istraživanja pokazuju da su Danci među najsrećnijim nacijama, a stručnjaci tvrde da u tome veliku ulogu igra navika da se uživa u životu na hygge način. Ovaj pojam je inspiracija za moj projekat.

KO JE DIZAJNIRAO LOGOTIP HN?

Ivana Guzijan. Verovatno se svi sećate Ivane kao radio voditeljke i DJ-a. Ona je grafička i veb dizajnerka, uspešno vodi Studio Mzlaki i može da vam pomogne da osmislite vizuelni identitet svog projekta.

A SAJT?

Osnove veb dizajna i WordPress učila sam od Valerije Spasojević. Zahvaljujući njoj, sama sam dizajnirala ovaj sajt.

KAKO JE NAJBOLJE DA TE KONTAKTIRAM?

Redovno proveravam email natasa.vukmirovic.hygge(@)gmail.com
Javite se ako imate dodatnih pitanja.