Vlasnici kućnih ljubimaca su, u proseku, srećniji ljudi od onih koji nemaju kućne ljubimce, danas je i zvanično priznato. Brojna istraživanja pokazuju da su vlasnici kućnih ljubimca srećniji, otvoreniji i uspešniji, a da se u prisustvu svojih pasa i mačaka osećaju spokojnije, više se smeju i fizički su aktivniji.

U savremenom svetu, kućni ljubimci neretko imaju status članova porodice, ali često su vlasnici nedovoljno informisani na koji način da obezbede dobrobit svojim ljubimcima. Stoga Kinološka akademija organizuje radionicu za vlasnike kućnih ljubimaca i sve vas koji volite životinje, na temu sreće i kućnih ljubimaca.

Radionica ima za cilj da vam pruži odgovarajuće informacije koje će vam pomoći da uvećate svoju i sreću svojih ljubimaca.

U prijatnoj atmosferi Lava Nove, na radionici ćemo se baviti sledećim temama:

• Sreća, ljubav i odgovornost: Šta podrazumeva pravilna briga o kućnim ljubimcima
• Mentalno zdravlje i ponašanje životinja: Kako da vaš kućni ljubimac bude srećan
• Blagostanje, zdravlje i mindfulness: Zašto su vlasnici kućnih ljubimaca srećniji

Predavači su autori Priručnika za odgovornog vlasnika psa, jedine domaće knjige o odgovornom vlasništvu i održivom sistemskom rešenju problema napuštenih kućnih ljubimaca, čije je prvo izdanje rasprodato u kratkom roku.

• Dunja Kovač, doktor veterinarske medicine – biheviorista. Za sebe voli da kaže da je psihijatar za pse, mačke i njihove vlasnike. Pod mentorstvom jednog od najvećih stručnjaka iz oblasti bihevioristike (Dr. Sophia Yin) sertifikovala se za “Low stress handling and behaviour modification protocols” pasa i mačaka. Pri ASPCA, postala je sertifikovana za sprovođenje SAFER i MYM programa (Certified Canine Assessor) – za rad sa psima u uslovima prihvatilišta, sprovođenje bihevioralne evaluacije i bihevioralnih protokola, uz procenu uzroka i stepena agresije i procene udomljivosti. Na Kinološkoj akademiji je moderator i predavač. Autorka mnogobrojnih stručnih tekstova, predavanja i naučnih radova.Trenutno je doktorant na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu, na predmetu dobrobit i ponašanje životinja.

• Darko Drobnjak, doktor veterinarske medicine i svetski putnik. Autor je tri knjige iz oblasti kinologije: „Enciklopedija rasnih pasa“, „Eksterijer pasa-osnove procene“ i “Biomehanika i kretanje pasa”, kao i više od 70 naučnih i stručnih radova iz oblasti veterinarske medicine i kinologije. Stručni je saradnik revije ZOV, u kojoj je od 2011. godine objavio više od 200 autorskih tekstova. Direktor i predavač na Kinološkoj akademiji i izvršni direktor Centra za očuvanje autohtonih rasa. Diplomirao je na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu 2009. godine. Kinološki sudija sa licencom FCI od 2007. godine.

• Nataša Vukmirović, trenerica za lični razvoj i balans kouč. Nekada novinar i prevodilac, danas srećna preduzetnica, pisac i autorka bloga Hygge Networks. Aktivni je promoter sreće i životne filozofije koja podrazumeva sreću ovde i sada. Najveću radost pričinjava joj da ljudima prenosi znanja, kroz autorske treninge i individualne sesije, i pomaže im da ponovo uspostave balans u sebi i svom životu.
Autorka je naučnih radova, predloga praktične politike i više desetina stručnih tekstova. Učesnica je domaćih i međunarodnih konferencija i obuka, naročito u oblasti evropskih integracija. Sarađuje sa velikim brojem organizacija i stručnjaka u Srbiji i inostranstvu.

Radionica se održava u utorak, 11. decembra 2018. godine, od 18.00-21.00, u Lava Novi, Kneza Miloša 77, Čkaljin sokak kod Kanadske ambasade.

Ulaznica 500 dinara, plaća se na ulazu (troškovi organizacije događaja).
Prijave i rezervacije putem emaila: kin.akademija@gmail.com