Politika privatnosti služi da se bolje upoznate sa načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši lični podaci koje ostavljate na sajtu. Ostavljanjem ličnih podataka na sajtu hyggenetworks.rs smatra se da je korisnik upoznat i saglasan sa navodima iz ove politike.

Da bi sajt pravilno radio i da bismo mogli da ga unapređujemo, a u svrhu poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva, ovaj sajt mora vašem računaru da pošalje malu količinu informacija (takozvani cookies ili kolačići). U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i GDPR (General Data Protection Regulation ) Evropske unije u obavezi smo da pre slanja kolačića obezbedimo vaš pristanak. Korišćenjem sajta pristajete na upotrebu kolačića. Neodobravanjem (disable) kolačića i dalje možete da pregledate stranicu, ali vam neke opcije neće biti dostupne.

Sajt Hygge Networks nema ugrađen SSL sertifikat jer pruža besplatne informacije i članke, a korisnici dobrovoljno ostavljaju svoje podatke. Korisnici mogu da odbiju da ostave svoje lične podatke kao i da se u svakom trenutku odjave sa liste osoba koje primaju emailove od nas, kao što je naznačeno u dnu svakog emaila.

Naš sajt je u skladu sa GDPR u cilju stvaranja željenog ambijenta za korisnike.

Šta je to kolačić (cookie)

Kolačić je alatka za automatsko prikupljanje podataka, odnosno informacija poslata vašem računaru od strane sajta koji ste posetili. Kolačići obično čuvaju vaša podešavanja za sajt. Kad ponovo budete posetili isti sajt, internet pretraživač šalje kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava sajtu da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Postoje dve vrste kolačića, trajni (regular) i privremeni kolačići (session cookies). Trajni kolačići ostaju na vašem uređaju duže vreme. Privremeni kolačići se brišu čim zatvorite internet pretraživač.

Korisnik u svakom trenutku može da obustavi rad kolačića u podešavanjima pretraživača koji koriste.

Koje kolačiće koristimo

Strogo neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni da biste koristili sajt. Treba da budu odobreni (enabled) sve vreme da bismo mogli da sačuvamo podešavanja kolačića koje ste izabrali.

Kolačići treće strane

Ovaj sajt koristi Google Analytics da bi prikupio anonimne informacije kao što su broj posetilaca sajta i najposećenije stranice.

Koristimo plugin društvene mreže Facebook koji takođe koristi kolačiće.

Linkovi i ugađeni sadržaj (embedded content)

Članci objavljeni na ovom sajtu mogu da sadrže link ka trećim licima ili ugrađeni sadržaj (video ili fotografiju sa linkom). Ugrađeni sadržaj ponaša se isto kao da ste posetili sajt trećih lica koji može da prikuplja podatke o vama (pogledajte politiku privatnosti i politiku kolačića na tom sajtu).

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete da dopustite čuvanje kolačića na svom računaru. Podešavanja mogu da se kontrolišu i konfigurišu u vašem internet pretraživaču. Za informacije o podešavanjima kolačića, odaberite internet pretraživač koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera • Safari  Ako onemogućite kolačiće, nećete moći da koristite neke od funkcionalnosti na sajtovima koje posetite.

Koje lične podatke prikupljamo i zašto

Ako se prijavite da primate email obaveštenja (Newsletter), biće sačuvana vaš email adresa. Ova informacija može da bude sačuvana jedino ako vi to omogućite – sajt ne može da dobije pristup informacijama koji vi niste dali i ne može da pristupi drugim bazama podataka na vašem računaru. Zadate aktivnosti čuvanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete da promenite svoja podešavanja internet pretraživača na taj način da možete sami da birate da li hoćete da zahteve za čuvanje kolačića odobrite ili odbijete, izbrišete sačuvane kolačiće automatski pri zatvaranju internet pretraživača i slično.

Ukoliko želite da pročitate više o kolačićima, preporučujemo vam da posetite sajt All About Cookies

Gde se čuvaju vaši lični podaci

Lične podatke koje prikupimo o vama čuvamo u bezbednom okruženju. Vaše lične informacije su zaštićene od neovlašćenog pristupa, otkrivanja, upotrebe, izmene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

S kim delimo vaše podatke

Hygge Networks ne deli, ne ustupa i ne prodaje vaše podatke drugim subjektima.

Koja prava imate u vezi sa svojim podacima

Na ovom sajtu nije omogućena registracija korisnika niti ostavljanje komentara, te stoga nismo u mogućnosti da vam dostavimo dokument sa vašim ličnim podacima. Mi čuvamo vaš email ukoliko ste se prijavili da primate Newsletter. Vi možete da odaberete opciju Unsubscribe (prekid prijave za Newsletter) ili da zahtevate od nas da izbrišemo sve vaše lične podatke kojima ste nam omogućili pristup, u ovom slučaju email adresu. To ne uključuje brisanje podataka koje smo u obavezi da čuvamo za administrativne, pravne i bezbednosne namene.

U skladu sa GDPR korisnik/-ca ima pravo:

  • Da se u svakom trenutku odjavi sa liste osoba kojima šaljemo email obaveštenja
  • Zatraži informaciju koji su njegovi/njeni podaci sačuvani u našoj bazi podataka
  • Zatraži da bude zaboravljen/-a (da se izbrišu svi njegovi/njeni podaci iz naše baze podataka)

Promene u Politici privatnosti

Sajt Hygge Networks ima pravo da ažurira Politiku privatnosti u bilo koje vreme. Naša preporuka za sve korisnike jeste da s vremena na vreme provere ovu stranicu kako bi bili u toku sa eventualnim izmenama.

Prihvatanje Politike privatnosti

Korišćenjem ovog sajta, prihvatate našu Politiku privatnosti. Ukoliko se ne slažete sa ovom politikom, molimo vas da ne koristite naš sajt. Korišćenje sajta nakon objavljivanja promena u ovoj politici smatraće se kao vaše prihvatanje tih promena.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje u vezi sa ovom Politikom privatnosti, molimo vas da nas kontaktirate putem emaila: natasa.vukmirovic.hygge(@)gmail.com

Poslednja izmena 26.5.2018.