Moje šolje dobile su džemperiće izrađene po meri. Milica iz Heklomena handmade izradila je različite džemperiće jer upravo istražujemo pletene i heklane modele, različite mustre i boje.

dzemper-za-soljuSivi pleteni džemper šarom podseća na irske Aran džempere. Pletenom bordo – smeđem džemperu kontrast je drveno dugme. Tirkizni heklani džemper za šolju ukrasilo je roze srce, iako je lep sam po sebi. Meni najsimpatičniji među njima je heklani džemper u obliku lisice.

Milica je izradila još jedan džemper koji je ukrašen heklanim cvetićem. Naravno, ovi džemperi mogu se ukrasiti po svačijem ukusu – mašnom, perlicama, drvenim ukrasima.

Hygge je kao koncept udobnosti pomogao da se popularizuje uživanje u ručno pletenim i heklanim stvarima. Ne samo u odeći, iako zimski hygge ne može da se zamisli bez mekog džempera, velikog šala i toplih pletenih čarapa.

mug-jumperNa internetu možete da pronađete različite mustre za heklanje i pletenje, a takođe i različite ideje, od džempera za čajnik, do pletene ćebadi. Pored toga što nam obezbeđuju toplinu, sve te lepe vunene stvari pomažu nam da se osećamo prijatno i sigurno.

Džemperići za šolje mogu da drže toplotu napitka, ali njihova uloga je prvenstveno da kod nas izazovu radost. Mogu da budu izuzetno zanimljiv poklon za prijatelje.

Uvek razmišljam i o praktičnoj strani pa napominjem da su naročito pogodni za decu i osobe kojima je lakše da šolju hvataju s obe ruke. Šolja ne može da im isklizne iz ruku, a ne mogu ni da se opeku kada je dotaknu.

Ovde možete da preuzmete Jesenji hygge – Vodič kroz skandinavske tajne srećnog života, prvu knjigu o hygge principima na srpskom jeziku.